Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

21 August 2018 Ninja H2 vytvorila svetový rekord na Bonnevillskom týždni rýchlosti

Tím 38, nezávislý pretekársky tím pozostávajúci z inžinierov a skúšobných jazdcov Kawasaki bol v Amerike, aby sa zúčastnil na tohtoročnom motoršportovom podujatí Bonneville Speed Week, ktorý sa konal v Bonneville Salt Flats od 11. do 17. augusta. Pri vstupe do triedy P-PB 1000 sa pre výrobné modely s preplňovanými motormi do 1000 cm3 podarilo tímu dosiahnuť svetový rekord v rýchlosti na vlajkovej lodi Kawasaki Ninja H2 rýchlosťou 337.064 km / h.
V Bonneville Salt Flats, najväčšom z mnohých soľných jazier nachádzajúcich sa západne od Veľkého soľného jazera v Utahu, sa každoročne v auguste koná Bonneville Speed ​​Week, kde sa stretnú motorové vozidlá a motocykle, aby prekonali pozemné rýcjlostné rekordy. Dobre známe podujatie má viac ako storočnú tradíciu. Jazda na soli je náročná, povrch je veľmi šmykľavý, takže jednoducho pripraviť motorku na čo najrýchlejšiu jazdu nie je jednoduché. Nájdenie spôsobu ovládanie trakcie zadných kolies a schopnosť jazdca udržať stroj na trati sú nevyhnutné komponenty pre úspech. A keďže sú prípustné úpravy v tomto roku značne obmedzené práve v triede P-PB 1000, základná výkonnosť motocykla je mimoriadne dôležitá.
 
14. augusta Ninja H2 pripravená tímom 38 zaznamenala rýchlosť 340,571 km / h. Pokračovalo to 15. augusta ďalšou jazdou rýchlosťou 333.557 km / h. Priemerná rýchlosť týchto dvoch jázd bola 337.064 km / h uznaná ako svetový rýchlostný rekord vo svojej triede, čo dokazuje skvelý výkon Ninje H2.