Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

8 Október 2015 Kawasaki predstavuje model Ninja ZX-10R na rok 2016 - s inšpiráciou z WSBK

Značka Kawasaki, ktorá nielen v tejto sezóne bezkonkurenčne ovládla Majstrovstvá sveta superbikov, pokračuje vo vývoji úspešného konceptu cestného motocykla Ninja ZX-10R. Práve teraz predstavuje jeho novú verziu s množstvom inovácií vytvorených v spolupráci s Kawasaki Racing Team.
Litrová Ninja, s ktorou si v roku 2013 WSBK podmanil Tom Sykes a v tomto roku Jonathan Rea, prináša pre ďalšiu sezónu veľa zmien, niektoré sú viditeľné na prvý pohľad, iné až pri bližšom zoznámení. Najviditeľnejšou zmenou je komplexné prepracovanie odpruženia a tlmičov a použitie špičkového brzdného systému.

Sloganom marketingovej kampane tejto novinky je “Get Closer” - “Priblížte sa” a už čoskoro sa k nej vybraní novinári z celého sveta dostanú naozaj blízko, pretože na október pripravujeme v spolupráci s Kawasaki Racing Team exkluzívne predstavenie modelu Ninja ZX-10R 2016 pre médiá v španielskej Barcelone.

“V tomto prípade sme nezačínali s návrhom od nuly, pretože Ninja ZX-10R predstavuje veľmi dobrý základ pre ďalší vývoj,” okomentoval Yoshimoto Matsuda z KHI, ktorý tento projekt viedol. <"br> “Pri vývoji sme sa zamerali na zlepšenie výkonu a použitých technológií. Na výsledok sme pyšní, je to veľký krok vpred nielen v rámci parametrov šasi a motora, ale vytvorili sme platformu pre predstavovanie nových, moderných asistenčných funkcií pre jazdcov, ako aj ďalších nových technológií.

Vďaka spolupráci s Kawasaki Racing Team a jazdcami Jonathanom Reom a Tomom Sykesom sme vytvorili motocykel, ktorý bude pre mnohých najsilnejšou a najvýkonnejšou Ninjou ZX-10R v histórii. Motocykel, ktorý je rovnako skvelý na okruhu ako pri každodennom jazdení po cestách.”