Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

13 November 2019 Kawasaki je prvá japonská motocyklová firma s Bosch Advanced Rider Assistance System

Spoločnosť Kawasaki Heavy Industries, Ltd oznámila, že moderný systém podpory jazdcov vyvinutý spoločnosťou Bosch bude súčasťou budúcich motocyklov Kawasaki - prvý pre japonského výrobcu motocyklov.
Pokročilý asistenčný systém Bosch pre jazdcov sa skladá z troch prvkov: ACC (adaptívny tempomat), varovanie pred zrážkou vpredu a ochrana pred mŕtvym bodom. Tvoria komplexný systém pre bezpečnosť motocyklov a sú vybavené rovnakou technológiou ADAS (pokročilý systém asistencie vodiča), aká sa používa v automobiloch. Základnou technológiou tohto špičkového systému sú radarové snímače Bosch, brzdový systém, systém riadenia motora a rozhranie HMI (rozhranie človek - stroj), ktoré spolu pracujú na zvýšení bezpečnosti a pohodlia pre motocyklistov.
 
Z interných výskumov nehôd, ktoré uskutočnil Bosch, vyplynulo, že moderné systémy asistencie vodiča môžu zabrániť nehodám. Je to vďaka elektronike systému asistencie, ktorá neustále monitoruje okolie motocykla a reaguje na potenciálne nebezpečné situácie rýchlejšie, ako môžu ľudia reagovať.
 
Spoločnosť Kawasaki sa usilovala o dosiahnutie cieľa „zábava a odmeňovanie za kontrolu“ s bezpečnosťou a pohodlnosťou jazdca v popredí, a to prostredníctvom vývoja a používania systémov na podporu jazdcov, ako sú KTRC (Kawasaki TRaction Control) a KIBS (Kawasaki Intelligent anti-lock Brake) system). Prijatím tohto systému Bosch je cieľom ponúknuť ešte viac jazdcom možnosť bezpečne si užiť motocykle Kawasaki.
 
Geoff Liersch, prezident obchodnej jednotky Bosch pre dvojkolesové vozidlá a Powersports povedal: „Bosch pokračuje v zabezpečovaní bezpečnejšej, efektívnejšej a zábavnejšej jazdy po celom svete a je nám cťou dodávať Kawasaki ako prvému japonskému výrobcovi s kompletnou pokročilou pomocou pre jazdcov. "
 
Yuji Horiuchi, prezident spoločnosti Motorcycle & Engine Company v spoločnosti Kawasaki Heavy Industries, Ltd., uviedol: „S potešením oznamujeme, že náš motocykel bude vybavený vyspelými asistenčnými systémami Bosch pre jazdcov, čo poskytuje jazdcom väčšiu bezpečnosť a pohodlie. S podporou týchto systémov sme presvedčení, že spoločnosť Kawasaki môže ponúknuť „zábavu a odmeňovanie za kontrolu“ ešte viac ako kedykoľvek predtým. “
 
 
 Pokročilé funkcie systému asistencie jazdca
 
1. ACC (adaptívny tempomat)
Jazda v hustej premávke a udržiavanie správnej nasledujúcej vzdialenosti od vozidla vpredu vyžaduje veľkú koncentráciu a môže byť pre jazdca namáhavá. ACC prispôsobuje rýchlosť vozidla dopravnej premávke a udržuje potrebnú bezpečnú vzdialenosť. Môže to byť účinné pri predchádzaní kolíziám zozadu spôsobeným nedostatočnou vzdialenosťou od vozidla vpredu. ACC nielen ponúka jazdcom viac pohodlia, ale tiež im umožňuje sústrediť sa viac na cestu, najmä pri premávke s vysokou hustotou.
 
2. Výstraha pred zrážkou 
Spoločnosť Bosch vyvinula funkciu výstrahy pred zrážkou pre motocykle, aby znížila riziko zrážok zozadu a zmiernila potenciálne následky. Ak systém zistí, že iné vozidlo je nebezpečne blízko a jazdec nereaguje na danú situáciu, upozorní jazdca zvukovým alebo optickým signálom.
 
3. Detekcia slepých miest
Radarový senzor monitoruje okolie motocykla a pomáha jazdcovi pri zmene jazdného pruhu. Systém kontroluje, či sa v oblastiach, ktoré sú pre jazdca ťažko viditeľné, vyskytujú nejaké predmety, a vždy, keď sa v slepom mieste jazdca nachádza vozidlo, technológia ich upozorní optickým signálom - napríklad v zadnej časti vozidla. spätné zrkadlo.
 
 
Poznámka editora: Zatiaľ nebol stanovený žiadny dátum zavedenia systému ADAS na strojoch Kawasaki alebo na ktorých strojoch bude uvedený.