Buletiny

Oficiálny buletín Kawasaki

19 Júl 2021 12 hodín v Estorile : druhé miesto pre číslo #11

Tímu Webike SRC Kawasaki France Trickstar sa v rámci druhého kola majstrovstiev sveta vo vytrvalostných pretekoch EWC podarilo zajazdiť výnimočné 12-hodinové preteky na slávnom okruhu Estoril v Portugalsku. Skúsenosti jazdcov a mechanická spoľahlivosť Kawasaki Ninja im opäť umožnili zaknihovať druhé miesto.
Celých 12 hodín preteku bolo dobré počasie a horúčavy. Jeremy Guarnoni č. 11 veľmi dobre rozbehol štart a šiel priamo z 8. na 5. pozíciu. Vydržal tam niekoľko kôl a zo strategických dôvodov urobil svoju prvú zastávku v boxoch skôr ako jeho konkurenti. Tento scenár predpokladal manažér tímu Gilles Stafler.
 
Po vynikajúcom výkone Ninja ZX-10RR a niekoľkých haváriách a nepredvídaných udalostiach konkurenčných strojov sa jednotka  # 11 ocitla na druhom mieste.
 
Po viac ako troch hodinách pretekov bol zásah bezpečnostného vozidla, bohužiaľ, nepriaznivý pre tím SRC a na prvý umiestnený stroj stratili asi 10 sekúnd.Po niekoľkých zákrutách bol zelený motocykel na prvom mieste  a väčšinu druhej polovice závodu viedol, kým túto nadvládu neprerušila porucha. 
 
Jeremy Guarnoni potom predviedol vynikajúci výsledný výkon a po divokej bitke so strojom # 333 sa umiestnil na druhom mieste č. 11.
 
Všetci traja jazdci opäť nasadili veľmi rýchle tempo s príkladnou dôslednosťou. Pneumatiky Dunlop vynikali počas celých pretekov aj napriek veľmi vysokým teplotám na trati, ktoré dosiahli v jednom okamihu až 58 stupňov!
 
Toto druhé pódiové umiestnenie umožňuje tímu Webike SRC Kawasaki France Trickstar ujať sa vedenia na majstrovstvách sveta 2021 FIM EWC.